14-08-11

Amerika lust CoCoon Oldies

Dat onze nieuwe format werkt is duidelijk te zien in de statistieken van het station. Gisteren werden maar liefst 486.12 Uren geluisterd naar CoCoon Oldies, en dit op nog geen maand na de nieuwe start.
Wat vooral opvalt is dat onze radio geliefd is in het buitenland.

World Geolocalization (last 7 days)
Country        Hours

United States 577
Canada 261
Denmark 129
Belgium 124
France 107
Mexico 104
Germany 77
Japan 71
Sweden 68
Netherlands 54
United Kingdom 54
Spain 53
Turkey 41
Switzerland 30
Australia 26
Italy 26
Tunisia 24
Syrian Arab Republic 18
Finland 17
Thailand 16
Albania 15
Romania 14
Poland 13
Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of 13
Brazil 12
Israel 11

De getallen zijn de uren die de laatste zeven dagen effectief in dat land geluisterd zijn. En we zijn er trots op!
Alleen vinden we het wat spijtig dat ons eigen landje dagelijks lager zakt in deze lijst. Daar kunnen jullie als luisteraar ons natuurlijk in helpen. Stel CoCoon Oldies voor aan uw vrienden, zodat we ook in België blijven groeien.

03-08-11

Koop de bril van John Lennon voor 2800 euro

Cameo Auctioneers,zonnebril,kopen,John Lennon,hoed,verkoop,cocoon,radio,oldiesVia Cameo Auctioneers kan u volgende week dinsdag (9 augustus, red) zowaar een hoed en een zonnebril bemachtigen die ooit eigendom waren van Beatle John Lennon. 
De talentvolle zanger droeg de hoed tijdens een tournee in Noord-Amerika in 1965. Twee jaar later zette hij de zonnebril, van Italiaanse makelijk, wel eens op zijn snuit.

Lennon gaf de accessoires later aan zijn oom Charlie, die ze op zijn beurt doorverkocht aan een Amerikaanse verzamelaar.
"Charlie hield van westerns. De hoed was echter te groot voor hem en dat vond Lennon wel grappig", aldus de man.
De hoed zou 5.600 euro moeten opleveren, de bril 2.800 euro. (GVA)

30-07-11

Schlagerzanger Bernd Clüver overleden

Songfestival,schlager,Mit 17,Mike und sein Freund,Bernd Clüver,overleden,Mallorca,Der Junge mit der Mundharmonika,,De Duitse schlagerzanger Bernd Clüver (63) is overleden na een val van een trap in zijn huis op Mallorca. Clüver is vooral bekend van zijn hit 'Der Junge mit der Mundharmonika' uit 1973. Hij verkocht meer dan tien miljoen platen.

In 1976 lokte Clüver controverse uit toe hij als eerste Duitse zanger in "Mike und sein Freund" over homoseksualiteit zong. Hij werd geweerd uit de hitparade op ZDF. Clüver moest in interviews ook telkens uitleggen dat hij zelf hetero was.

In 1983 nam de zanger een eerste keer deel aan de voorrondes voor het Songfestival. Met "Mit 17?" strandde hij op een derde plaats, in 1985 nam hij opnieuw deel met "Der wind von Palermo" en werd hij vijfde. (lb)
De Morgen

24-07-11

Johnny Hoes overleden

Zangeres Zonder Naam,Eddy Wally,Och was ik maar bij moeder thuisgebleven,Johnny Hoes,overleden,smartlap,Telstar,Johnny Hoes is zaterdagavond op 94-jarige leeftijd overleden. De smartlapkoning overleed in een ziekenhuis in Weert in het bijzijn van zijn familie. De zanger lag in het ziekenhuis nadat hij vorige week in kritieke toestand was opgenomen na een hartinfarct.
De zanger schreef en produceerde vele levensliederen. Zijn bekendste hit is Och was ik maar bij moeder thuisgebleven. Met 450.000 exemplaren is dit de beste verkochte Nederlandstalige single ooit. Ook richtte Hoes in 1963 zijn eigen platenmaatschappij Telstar op. Hier konden artiesten als Normaal, Frank Boeijen en Doe maar terecht voor hun eerste opnamen.
De smartlapkoning was ontdekker van ondere andere de Zangeres Zonder Naam en Eddy Wally.